середа, 21 лютого 2007 10:16

Запорізька облрада висловить недовіру Червоненку

Джерело в запорізькій обласній організації Партії регіонів повідомило, що на сесію обласної ради 22 лютого буде винесено питання про висловлення недовіри голові ОДА Євгенію Червоненку. Сам губернатор це заперечує. Говорить, що в нього "прекрасні стосунки з Києвом".

Раніше лідер фракції ПР в облраді Павло Матвієнко і голова постійної депутатської комісії з питань законності і правопорядку Валерій Свєшніков направили звернення до УМВС в Запорізькій області, Генпрокуратуру і Кабмін з проханням перевірити інформацію про недобросовісне виконання службових обов"язків Червоненком на посту голови ОДА.

За інформацією джерела, після того, як звернення були відправлені до Києва, в керівництві ОДА спробували улагодити конфлікт між депутатами і губернатором. Посередником нібито виступив нинішній перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний: " Бережний обдзвонював депутатів і просив підтримати Червоненка". Проте Бережний спростував це.

Тим часом лідер фракції "Наша Україна" в Запорізькій облраді Юрій Березовський підтвердив, що Червоненку можливо висловлять недовіру на найближчій сесії.

За його словами, раніше депутати Партії регіонів (60 з 120 депутатів облради) неодноразово намагалися винести це питання на розгляд сесії. ""Регіонали" двічі збиралися висловити губернаторові недовіру, але в останню мить рішення відхилялося", - сказав Березовський.

Сам Червоненко не вірить, що облрада збирається висловити йому недовіру. "Вперше чую про це. Немає у ради для цього ніяких підстав. І, думаю, немає навіть шансів це зробити", - заявив пан Червоненко.

В той же час він підтвердив, що ряд депутатів облради від ПР дійсно хотіли б його відставки. "Просто тому, що я не їхій, а "оранжевий", - пояснив губернатор.

Та все ж він упевнений, що члени місцевого відділення ПР мають погоджувати своє рішення з центральним органом партії. "Думка Києва, на жаль, зараз є для них головним чинником. Але стосунки з Києвом у мене зараз прекрасні", - пояснив Євгеній Червоненко, пише Коммерсантъ-Украина.


Зараз ви читаєте новину «Запорізька облрада висловить недовіру Червоненку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі