пʼятниця, 27 вересня 2024 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Запланований росіянами великий наступ у Курській області обернувся крахом

Запланований росіянами великий наступ у Курській області обернувся крахом
Запланований росіянами великий наступ у Курській області обернувся крахом. Фото: espreso.tv

Російські військові планували здійснити великий наступ в Курській області, але він провалився.

Російський диктатор Володимир Путін у середині серпня зробив заяву, що до 1 жовтня російська армія має повністю повернути під свій контроль усю територію Курської області, але контрнаступ затягнувся, повідомляє Bild.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська почали відступ з Вугледара - Forbes

Відомо, що 17 вересня танки ЗС РФ просунулися на південь від Кореневого. Незабаром у Кремлі заявили, що у російської армії є час уже до середини жовтня, щоб повернути під контроль Москви зайняті ЗСУ території, утім і ця мета залишається недосягнутою.

Українські військові не готові відступати без бою, командування ЗСУ перекидає у Курську область нові підрозділи, мотивуючи Росію забирати військових з гарячих напрямків на території України.

Курська операція - це частина нашої стратегії, передусім посилення українських позицій і "послаблення рейтингу Путіна всередині його держави", сказав президент України.

Ця операція показує, що "для Путіна не так важливі його суспільство, його громадяни і його землі", як руйнування всього українського, заявив Зеленський.

"Бо він не кинув усі сили, щоб захищати Курську область", - сказав Зеленський, додавши, що у нього цих сил на території Росії немає достатньо, бо вся його армія на території України".

Це ще один доказ того, що це не "СВО", а повномасштабна війна, оскільки вся російська армія перебуває на території України, сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Запланований росіянами великий наступ у Курській області обернувся крахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі