середа, 21 квітня 2021 11:28

Залишені без нагляду близнюки влаштували пожежу - загинула дитина

Залишені без нагляду близнюки влаштували пожежу - загинула дитина
Дитячі пустощі з вогнем призвели до трагедії. Фото: dsns.gov.ua

На Чернігівщині 3-річна дитина загинула в пожежі, за життя другого близнюка борються лікарі.

Пожежа виникла внаслідок дитячих пустощів із вогнем, повідомили в пресслужбі ДСНС.

Трагедія сталася 20 квітня на вулиці Гончарів у селі Високому Борзнянського району Чернігівської області. Повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку "101" у місті Борзні о 15:59. За викликом до місця події прибула пожежна команда села Високе, а також відділення 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Ще до прибуття вогнеборців із задимленого будинку сусіди винесли трирічних близнюків - брата й сестру. Діти були в критичному стані. Смерть хлопчика невдовзі констатували медики бригади "швидкої", що прибула на виклик.

Дівчинку в украй тяжкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення Борзнянської міської лікарні. Після стабілізації стану її з діагнозом "отруєння чадним газом, термічні опіки тіла II-III ступенів 30% тіла, опіковий шок II ступеню" транспортували до Чернігівської обласної дитячої лікарні.

На час прибуття вогнеборців у будинку було щільне задимлення. Рятувальники о 16:35 пожежу локалізували та о 17:02 остаточно ліквідували. Вогонь пошкодив диван і домашні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці горіла багатоповерхівка: є постраждалий

Як з`ясувалося, того дня мати пішла до садочка по старшу дитину, а близнюків залишила вдома без нагляду. За попередніми даними, діти влаштували небезпечні ігри з сірниками, що і спричинило пожежу.

"Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій укотре звертаються до батьків із наполегливим проханням у жодному разі не залишати дітей без нагляду. Зберігайте сірники й запальнички в недоступних для них місцях. Контролюйте їхні розваги, виховуйте навички культури безпечної поведінки й частіше роз'яснюйте про небезпеку гри з вогнем" - наголосили в ДСНС.

У селі Гончарівка на Тернопільщині уночі спалахнула пожежа у дворі, де мешкають жінка з донькою. Горів хлів із сіном. Небезпека була в тому, що палало неподалік житлового будинку. Якби жінки вчасно не помітили загорання, сталася б трагедія.

Рятувальникам знадобилася декілька годин, щоб загасити пожежу. А поліцейські встановили, що підпалив хлів 34-річний син жінки. Так вирішив помститися за старі образи, повідомили у відділі комунікації ГУНП області.

Зараз ви читаєте новину «Залишені без нагляду близнюки влаштували пожежу - загинула дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі