четвер, 05 серпня 2021 12:44

Захоплення Кабміну: ексбійцю "Айдару" оголосили про підозру

Захоплення Кабміну: ексбійцю "Айдару" оголосили про підозру
Чоловіку, який погрожував підірвати в Кабміні гранату, оголосили про підозру. Фото: МВС України

Печерська окружна прокуратура столиці повідомила про підозру 43-річному Володимирові Прохничу, який з гранатою захопив будівлю Кабінету міністрів, утримував людей та погрожував підірвати себе.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

Дії підозрюваного кваліфікували за трьома статтями: захоплення державних будівель, незаконне позбавлення волі, незаконне поводження зі зброєю.

"Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу. Мотиви та обставини вчинення злочину встановлюються", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щось його довело" - товаришка по службі про "підривника" Кабміну

4 серпня близько 10:00 до будівлі КМУ на вул. Грушевського в Києві зайшов чоловік, який витягнув із кишені гранату. Погрожував її підірвати. На місце з'їхалися спецпризначенці та вибухотехніки. Людей з будівлі не евакуювали. Переговори з чоловіком тривали 10 хв. Його без застосовування сили затримали. Граната виявилася бойовою.

З'ясувалося, що захопник Кабміну - ветеран війни та колишній боєць "Айдару" Володимир Прохнич. Чоловік воював на Донбасі, був двічі поранений. Зокрема, мав черепно-мозкову травму. У нього серйозні проблеми зі здоров'ям - пухлина. Скоїв цей злочин чоловік через "життєві події". Які саме, поки що невідомо. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення Кабміну: ексбійцю "Айдару" оголосили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі