понеділок, 06 лютого 2023 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Загрожує довічне ‒ СБУ спіймала на гарячому ще двох агентів російської ФСБ
5

Служба безпеки України викрила ще двох агентів російської ФСБ, які збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку.

Зловмисники також передавали окупантам локації критичної інфраструктури в Одесі та Херсоні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Агресора насамперед цікавили точні координати місцевих об'єктів Укрзалізниці та енергогенеруючих підприємств.

СБУ викрила ще двох агентів російської спецслужби
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила ще двох агентів російської спецслужби
СБУ викрила ще двох агентів російської спецслужби
СБУ викрила ще двох агентів російської спецслужби
СБУ викрила ще двох агентів російської спецслужби

"У разі отримання розвідінформації окупанти планували використати її для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських містах. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали обох зловмисників на спробах передачі розвідданих загарбникам", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів квартиру в Криму ‒ в Одесі діяв глибоко законспірований агент російської ФСБ

Одного з російських агентів затримали поблизу центрального залізничного вокзалу у Херсоні. Іншого – в Одесі після прихованої фотофіксації ним одного з військових об'єктів. Поплічниками ворога виявились двоє місцевих жителів. Їх російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

"Обидва зловмисники перебували на постійному агентурному зв'язку з кадровим співробітником управління ФСБ по Ростовській області з псевдонімом "Буба Касторський". Саме від нього російські агенти отримували завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності у південному регіоні України. Для комунікації використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал", ‒ йдеться у повідомленні.

У затриманих провели обшуки. Знайшли смартфони із доказами законспірованого листування з представником ФСБ.

Обом фігурантам слідчі СБУ повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала групу агентів ФСБ у Дніпропетровській області. Зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України.

Служба безпеки України нещодавно затримала співробітника Укроборонпрому, який працював на російську воєнну розвідку. Російського агента затримали у Києві. Зрадник отримав вороже завдання влаштуватися до української оборонної компанії для збору розвідданих на користь країни-агресора РФ.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує довічне ‒ СБУ спіймала на гарячому ще двох агентів російської ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі