пʼятниця, 17 січня 2020 13:45

Загорнула тіло в куртку і викинула: подробиці вбивства новонародженої

Загорнула тіло в куртку і викинула: подробиці вбивства новонародженої
Новонароджену доньку жінка викинула в колектор свиноферми. Фото: pl.npu.gov.ua

Правоохоронці з'ясували особу жінки, яка народила дитину та викинула її в колектор неподалік свиноферми в селі Оболонь Семенівського району на Полтавщині. Нею виявилася місцева 39-річна Світлана.

Подробиці трагедії кореспонденту Gazeta.ua розповів місцевий Дмитро. Попросив не вказувати його прізвища.

Мертву дитину в стічному колекторі свиноферми знайшов 13-річний хлопець, який того вечора, 12 січня, гуляв із другом на вигоні, розповідає Дмитро.

Слідчі проводили експеримент із хлопцем, який виявив тіло. Його супроводжувала мати, додає односелець затриманої.

"Вона не подавала виду ніякого. На неї спочатку ніхто не думав. Що вона і є та породілля, дізналися випадково. Там є нюанси - їх я не знаю. Один чоловік почув про цю історію і пішов у поліцію. Розповів, що приїхав до цієї жінки, як зазвичай. Запідозрив, що могла бути вагітною", - розповів Дмитро.

Світлану оглянули судмедексперт і гінеколог. Після цього вона зізналася у злочині.

"Розповідала, що народила поруч із колектором у кущах. З дому пішла, щоб діти не бачили. Після пологів знепритомніла. Прокинулася - дитина вже не дихає. Злякалася. Загорнула тіло в куртку і викинула в стічний колектор", - пояснив односелець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло новонародженої дівчинки знайшли у стічній ямі свинокомплексу

Дещо іншу версію наразі мають правоохоронці.

"Судмедексперт встановив, що в новонародженої дівчинки вагою 3500 г розправлені легені. Це означає, що дитина народилася живою. З жінкою проводять слідчі дії. Вона співпрацює зі слідством", - пояснив речник обласного управління нацполіції полковник Юрій Сулаєв.

Це четверті пологи Світлани. Вона одна виховує трьох дітей. Окрім підлітка, який виявив у колекторі тіло сестри, в жінки є ще молодший син та 17-річна донька.

"Сім'я нормальна. Вона підробляє по селу - не ледача. Постійного місця роботи не має. Вона не п'є. Зате чоловіків любить", - охарактеризував жінку Дмитро.

Новина шокувала жителів Оболоні. Діти зараз не ходять до школи. З ними працює психолог.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства матір'ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після них. Світлана перебуває удома. Міру запобіжного заходу суд для неї обиратиме в понеділок.

На Дніпропетровщині розшукують матір новонародженого хлопчика. Його тіло, загорнуте в кофту, знайшли 3 січня на міському звалищі на Криворізькому шосе у Дніпровському районі.

Зараз ви читаєте новину «Загорнула тіло в куртку і викинула: подробиці вбивства новонародженої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі