неділя, 03 листопада 2019 10:49

Загибель Дениса Чаленка: перевіряють дії керівника місцевої поліції

Загибель Дениса Чаленка: перевіряють дії керівника місцевої поліції
У Прилуках на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на коліях. Фото - prk.city

Справу щодо загибелі 14-річного Дениса Чаленка в Прилуках на Чернігівщині розслідують слідчі із Головного управління Нацполіції.

Керівника місцевої поліції Олександра Яцика відсторонили від роботи і розпочали службове розслідування. Про це повідомив заступник керівника департаменту внутрішньої безпеки НПУ Ігор Король та новий тимчасовий керівник місцевого відділку. Вони 2 листопада зустрілися із батьками загиблого Дениса та небайдужими містянами. Людей обурила бездіяльність правоохоронців у перші години та дні після загибелі неповнолітнього хлопця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Дениса Чаленка: розповіли про хлопця, з яким мав конфлікт

"Можливо, тут є місце неналежне виконання службових обов'язків. Я не можу зараз категорично сказати, що хтось чогось не зробив, не відпрацював. Однак за вказаним фактом головою Національної поліції призначено службове розслідування", - повідомив Ігор Король.

Батьки сподіваються на чесне розслідування. Хоча довіри не мають ні до кого. Мають багато прикладів, як правоохоронці намагалися приховати окремі факти загибелі сина та скерувати розслідування за "потрібним" напрямком – не як убивство, а як нещасний випадок.

Містяни поки що розійшлися від будівлі поліції. Обіцяли повернутися у понеділок пообіді після проведення в Києві незалежної судмедекспертизи тіла загиблого.

У Прилуках на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на коліях. 29 жовтня хлопець пішов на заняття з боксу і не повернувся додому вчасно. Поліція одразу зупинилася на єдиній версії - нещасний випадок. Проте батьки переконані, їхнього сина вбили.

Зараз ви читаєте новину «Загибель Дениса Чаленка: перевіряють дії керівника місцевої поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі