четвер, 13 квітня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники наступають на кількох напрямках: новини з лінії фронту від Генштабу ЗСУ

Загарбники наступають на кількох напрямках: новини з лінії фронту від Генштабу ЗСУ
Українські військові відбивають ворожі атаки на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники завдали двох ракетних та 32 авіаційних ударів по Україні.

Здійснили також понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі і поранені серед мирних жителів. Про це вранці 13 квітня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Дві російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об'єкти цивільної інфраструктури Слов'янська.

"Росія продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'являються нові блокпости: Генштаб повідомив про російський терор на захоплених територіях

"Визначені підрозділи територіальних військ ЗС РФ продовжують перебувати на території Білорусі. Триває комплексна перевірка бойової готовності білоруських збройних сил. Окремі з'єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності. Доукомплектування підрозділів, які залучаються до перевірки, здійснено за рахунок призову військовослужбовців запасу", ‒ повідомляє Генштаб.

Протягом доби росіяни обстріляли 28 населених пунктів на цих напрямках. А на Лиманському ворог безуспішно намагався наступати в районі Білогорівки. Під ворожим артилерійським вогнем були Новоселівське, Невське, Кузьмине, Білогорівка на Луганщині та Торське і Спірне Донецької області.

Загарбники намагаються наступати на Бахмутському напрямку. Противник намагається взяти під повний контроль Бахмут, бої тривають. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше населеного пункту Хромове та біля Богданівки і Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали 12 населених пунктів.

Безуспішно противник наступав на Авдіївському та Мар'їнському напрямках в районах населених пунктів Сєверне, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області. Найзапекліші бої тривають за Мар'їнку. Під ворожими обстрілами були 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Але обстріляв райони шести населених пунктів. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Минулої доби ворог обстріляв там понад 35 населених пунктів.

Найзапекліші бої минулої доби тривали на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Попри значні втрати в техніці та живій силі, російські загарбники зосереджують основні зусилля на веденні там наступальних дій. Про це вранці 13 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби на цих напрямках було відбито понад 45 атак противника.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники наступають на кількох напрямках: новини з лінії фронту від Генштабу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі