субота, 15 травня 2021 08:14

Загадкове вбивство професора: його керівник дисертації загинув за схожих обставин

Загадкове вбивство професора: його керівник дисертації загинув за схожих обставин
У Миколаєві зарізали історика Володимира Щукіна. Фото: facebook.com/groups/728976087290214

Володимир Щукін, якого зарізали у власній квартирі в Миколаєві, працював істориком миколаївської філії Одеської юридичної академії. Жив один, вів спокійний спосіб життя.

Сусіди кажуть, нічого підозрілого не чули, розповіла Gazeta.ua місцева жителька Оксана Іванівна.

"Я з сусіднього будинку. Але коли сюди наїхало зранку поліції, то звісно ж новина розлетілася миттєво. Сусіди кажуть, все було тихо – ні криків, ні шуму боротьби. А вранці сусід побачив, що в професора відкриті двері. Сам він на підлозі лежить. Аж дивно – людину побили, а потім зарізали і все було тихо", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труп тиждень пролежав у дивані

Обставини загибелі історика Щукіна схожі на вбивство іншого миколаївського історика – 64-річного Миколи Шитюка. Він був професором Миколаївського національного університету ім. Василя Сухомлинського і науковим керівником кандидатської дисертації Щукіна.

1 вересня 2018-го Шитюка із 17 ножовими пораненнями у спину, шию та груди знайшли в орендованій на 3 год. квартирі на Центральному проспекті Миколаєва. Його вбили через сімейний конфлікт, за версією слідства. За підозрою у вбивстві 2 вересня затримали далекого родича професора Артема Соколюка.

У Миколаєві у власній квартирі на пр. Центральному вбили 67-річного чоловіка. Його тіло 14 травня приблизно о 07:00 знайшов сусід. Чоловік лежав на підлозі, а двері в його квартиру були відчинені. Експерт, оглянувши тіло чоловіка, виявив тілесні ушкодження голови й ножові поранення. Щукін вивчав злочини Голокосту на території Миколаївщини. Вбивство сталося у День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової.

Зараз ви читаєте новину «Загадкове вбивство професора: його керівник дисертації загинув за схожих обставин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі