пʼятниця, 27 вересня 2024 12:39

Зафіксовано першу загибель: ураган Helene дістався до Флориди
7

До американського штату Флорида 27 вересня дістався потужний ураган Helene.

Він став одним із найбільших штормів у США, повідомляє Reuters.

Влада боїться, що, просуваючись вглиб країни, ураган залишить за собою слід зі смертей і масштабних руйнувань.

За інформацією видання, уже підтверджено один смертельний випадок. Чоловік загинув у власному авто, коли на нього впали уламки.

У США вирує потужний ураган Helene
Фото: gettyimages.com
У США вирує потужний ураган Helene
У США вирує потужний ураган Helene
У США вирує потужний ураган Helene
У США вирує потужний ураган Helene

"Коли ми прокинемося завтра вранці, є ймовірність, що загиблих буде більше", - заявив губернатор Флориди Рон Десантіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Флориду насувається потужний ураган

Ще до свого початку на суші шторм спричинив перебої в подачі електроенергії понад мільйону клієнтів і сильну повінь у кількох районах.

Швидкість вітру зараз сягає 225 км/год. Очікується, що Helene спричинить штормові нагони, які можуть викинути на сушу шість метрів морської води і викликати ще більше опадів.

За словами чиновників, найімовірніше, мине кілька годин, перш ніж рятувальники зможуть вирушити на допомогу нужденним.

У Національному центрі з ураганів зазначили, що Helene посідає 14-те місце серед найпотужніших ураганів у США з моменту початку ведення обліку і сьоме місце серед ураганів Флориди.

Окрім того, зливи охопили Джорджію, Південну Кароліну, Північну Кароліну і Теннессі. Кілька аеропортів уже призупинили роботу.

Прогнозують, що Helene може знищити врожай бавовни і пекана в Джорджії.

"Поточний прогноз для урагану Helene передбачає, що цей шторм торкнеться кожної частини нашого штату", - сказав губернатор Джорджії Брайан Кемп.

Людей, які вирішили не евакуюватися, попередили, що вони повинні написати свої імена і дати народження на руках незмивним чорнилом, щоб їх можна було ідентифікувати й повідомити сім'ю.

Через зливи у Японії нещодавно загинули шестеро людей. Ще 10 вважаються зниклими безвісти. Стихійне лихо вирувало у центральній японській префектурі Ісікава.

У різних районах півострова Ното випало від 400 до 500 мм опадів, які спричинили повені на двох десятках річок та спровокували численні зсуви ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксовано першу загибель: ураган Helene дістався до Флориди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі