четвер, 24 вересня 2020 10:25

Задушили керівника Київобленерго, його дружину скалічили

Автор: dostyp.com.ua
  Три роки тому 24 вересня  у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Поливяного. Був керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»
Три роки тому 24 вересня у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Поливяного. Був керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»

Три роки тому 24 вересня в селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Полив'яного. Був керівником приватного акціонерного товариства "Київобленерго". Його дружину Галину, 56 років, катували. Вимагали грошей. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень.

Напад трапився близько 20:00. Грабіжники перескочили через паркан. За кількасот метрів велося будівництво. Того вечора там працювали робітники, але вони нічого не чули.

"Напали 4 у масках. Перелізли через паркан. Господар був у дворі. Його зв'язали, затягли до будинку. Дружину Полив'яного теж зв'язали. Обох били. Вимагали сказати, де сейф, який так і не знайшли. Чоловіка потягли до іншої кімнати. Його виявили вже мертвим", - казав тоді Микола Жукович із обласної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємця закатували на власній дачі

Іван Полив'яний був одягнений у халат. У його кишені експерти виявили 21 тис. грн.

"Гроші знайшли в морзі під час детального огляду тіла. Усі купюри були по 500 гривень. На тілі - численні забої, переломи ребер. Помер від удушення. Його дружину били та різали обличчя", - додав Жукович.

На Полив'яних напали з метою пограбування, а не задля вбивства. Така була основна версія слідства.

"Вони намагалися вибити в подружжя інформацію про сейф, а не отримавши відповіді, вдалися до крайніх заходів. Усі виявлені ознаки вказували на те, що зловмисники не збиралися вбивати господаря", - розповідав тодішній начальник поліції Київської області Дмитро Ценов.

Ті, хто спілкувався із Полив'яним, не вірили у версію пограбування та випадкове вбивство.

"Яка це випадковість. Це спланований злочин", - говорив тоді керівник "Бізнес сікюріті сервіс" Микола Джига. Проте за що могли "прибрати" високопосадовця, не уточнив.

Полив'яні жили замкнено. Із односельцями не спілкувалися. Після їхнього вбивства сусіди відмовлялися спілкуватися з журналістами. Не розповідають нічого і тепер. Чи залишилася дружина чиновника в селі, про нападників і їхнє затримання нічого невідомо.

Іван Полив'яний понад 30 років пропрацював в енергетиці. Закінчив КПІ. Починав трудову діяльність 1976-го гірським працівником на шахті "Степова" тресту "Павлоградвугілля". У 1984-2003 роках обіймав посади старшого майстра, головного інженера та директора Києво-Святошинського РЕМ "Київобленерго". Потім був головою правління ПАТ "Кіровоградобленерго". Із квітня 2013-го - голова правління "Одесаобленерго". У січні 2015 року його призначили головою правління "Київобленерго". Був двічі одружений, мав 2 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Задушили керівника Київобленерго, його дружину скалічили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі