понеділок, 19 лютого 2007 16:44

Заарештували рахунки кіностудії імені Довженка

Кіностудія імені Олександра Довженка вважає, що рішення судів про накладання арешту на її рахунки – незаконні.

Кінорежисер Володимир Савельєв на прес-конференції в Києві заявив, що в даний час кіностудія фактично припиняє своє існування.

За його словами, відповідно до рішень Київського апеляційного і касаційного судів накладено арешт на рахунки кіностудії, і всі грошові надходження вилучатимуться з її рахунків і перераховуватимуться на рахунки ВАТ Трест Київміськбуд-1 імені Загороднього.

При цьому режисер відзначив, що суди "прийняли до уваги не обґрунтовані аргументи осіб, що знищують національне кіно". Він розповів, що в часи, коли генеральним директором кіностудії був Микола Мащенко, була розпочата практика обміну її території на квартири для окремих працівників кіностудії – наближених, за словами режисера, до Мащенка. Зокрема, в 2000 році він віддав тресту Київміськбуд-1 дві ділянки студійної землі по вулиці Олександра Довженка.

Як відзначив Савельєв, відповідно до угоди кіностудія повинна була отримати 10% від майбутнього побудованого житла, проте насправді для працівників студії були передані лише три однокімнатні квартири, за які Київміськбуд-1 вимагає тепер сплатити 9,5 млн грн.

Тим часом, за словами режисера, згідно з нинішніми цінами квартири коштують не більше 1 млн гривень, а вартість 1,23 га студійної землі тепер складає як мінімум 5 млн доларів. При цьому він відзначає, що кіностудія неодноразово надсилала офіційні листи на адресу Київміськбуду-1 про розірвання цієї кабальної угоди.

Володимир Савельєв підкреслив, що ця сума складає річний бюджет кіностудії, і її сплата означатиме для кіностудії банкрутство.

Тепер кіностудія імені Довженка звертається по допомогу до всіх українців. За словами Савельєва, якщо кожен українець передасть студії 25 копійок, "то ми їм віддамо ці гроші, хай їдять, але відчепляться від нашої святині". Окрім цього, за словами режисера, працівники кіностудії розраховують на "розумне, виважене" рішення Верховного Суду, на розгляді якого зараз знаходиться ця справа, пише УНІАН.



Зараз ви читаєте новину «Заарештували рахунки кіностудії імені Довженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі