субота, 14 вересня 2019 11:09

Заарештували адміністраторку згорілого готелю

Заарештували адміністраторку згорілого готелю
Старшого адміністратора готелю "Токіо Стар" Ірину Паровик відправили в СІЗО. Фото: odessa.online

Суд заарештував старшого адміністратора одеського готелю "Токіо Стар", мати двох дітей Ірину Паровик. Її відправили в СІЗО щонайменше до 18 жовтня без можливості внесення застави.

Ірина Паровик відповідала за господарські та кадрові питання. Її підпис стоїть на документі ДСНС, що забороняв готелю працювати, повідомляє "Еспресо TV".

Паровик інкримінують порушення правил пожежної безпеки, що спричинило за собою загибель людей.

Прокурор Євген Антощук заявив у суді, що Паровик як старший адміністратор може впливати на свідків, інших працівників готелю. Всі вони, за словами Антощука, вказують на Паровик як на людину, яка відповідала за кадрові та господарські питання в готелі. Також її підпис є на документі ДСНС - забороні готелю працювати, врученому в 2012 році.

Сама Паровик стверджує, що не пам'ятає такого припису. Наполягає, що не наймала людей і не відповідає за пожежну безпеку.

І вона, і її адвокат Ігор Елуашвілі стверджують: жодного документального підтвердження того, що Паровик відповідала за пожежну безпеку, немає. Вона працювала в готелі з 2009 року, в 2014 році пішла в декрет, хоча де-факто продовжувала працювати. Зараз у неї дві дочки - молодшій півтора року, старшій - п'ять.

Саме Паровик дзвонили з компанії, яка обслуговувала пульт пожежної безпеки. Вона каже, що залишала їм свій телефон як контактний, а не як уповноваженого з питань протипожежної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька загиблої в "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 млн компенсації

У ніч із 16 на 17 серпня в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. У приміщенні перебували майже 200 осіб. Пожежної сигналізації, гідрантів, вогнегасників не було. Вогонь охопив 1 тис. кв. м площі. Рятувальники вивели з першого поверху 64 людини, з другого, де був осередок займання, - 72. Від вогню й чадного газу загинули 9 осіб, ще 10 постраждали.

Поліція розглядала три версії пожежі, але версію підпалу з метою приховування вбивства відкинула. Родини загиблих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар" отримають по 100 тис. грн матеріальної допомоги. 50 тис. грн нададуть госпіталізованим.

Власник готелю Вадим Чорний відмовився надати компенсації родичам жертв та самим постраждалим, оскільки не вважає себе винуватцем пожежі. Пізніше обласна прокуратура повідомила про підозру другому власнику готелю "Токіо Стар".

Зараз ви читаєте новину «Заарештували адміністраторку згорілого готелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі