пʼятниця, 18 жовтня 2019 18:04

За рік буде на свободі: винесли вирок капітану потонулої "Іволги"

За рік буде на свободі: винесли вирок капітану потонулої "Іволги"
Капітана потонулої під Одесою "Іволги" засудили до 9 років в'язниці. Фото - pushkinska.net

18 жовтня в Суворівському райсуді Одеси зачитали вирок Олександру Книшову. Він був капітаном катеру "Іволга", який затонув поблизу Затоки.

Книшова засудили до 9 років в'язниці. Прокуратура наполягала на вищій мірі - 10 роках за ґратами. Проте вже за рік він вийде на свободу. Оскільки за так званим "законом Савченко" 4 роки у СІЗО йому зарахували як 8. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла співробітник прес-служби обласної прокуратури Катерина Новачли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан "Іволги" не зміг протверезіти до наступного ранку - Саакашвілі

"Питання про те, чи доцільно і можливо оскаржити вирок, в прокуратурі вирішуватимуть після вивчення повного тексту вироку", - розповіли в прокуратурі.

Чи подаватиме апеляцію на вирок засуджений – поки невідомо.

17 жовтня 2015-го Олександр Книшов вийшов у море із групою рибалок. На борту було 33 пасажирів і 3 члени екіпажу. Це майже втричі більше, ніж дозволено нормативними документами. На морі піднялися сильні хвилі. Біля селища Затока Білгород-Дністровського району на Одещині за кілометр від берега катер затонув. 14 людей загинули, 22 - врятували.

Зараз ви читаєте новину «За рік буде на свободі: винесли вирок капітану потонулої "Іволги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі