неділя, 19 березня 2023 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"За кожен прояв терору проти українців держава-зло відповідатиме", – Зеленський

"За кожен прояв терору проти українців держава-зло відповідатиме", – Зеленський
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 389-го дня війни. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 389-го дня війни.

Зокрема, підбив підсумки тижня, що минає. Глава держави запевнив, що за кожен прояв терору проти українців країна-агресорка Росія відповідатиме, передає Gazeta.ua.

"Завершується ще один тиждень нашої оборони проти держави-зла. Ще один тиждень, коли щодня і щоночі російська армія обстрілювала українські міста і села, вбивала наших людей", – сказав президент.

Запевнив, що за кожен прояв терору проти українців держава-зло відповідатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Сербії зробив проросійську заяву

"Кам'янське Запорізької області; Берислав Херсонської області; Марганець Дніпропетровської області; Авдіївка, Краматорськ і Костянтинівка Донецької області; Костянтинівка Сумської області… І ще десятки-десятки українських міст і сіл, які зазнали ударів російських терористів за цей тиждень – один тиждень. Мої співчуття усім, хто втратив рідних і близьких…", – висловив співчуття президент.

Водночас український лідер нагадав, що тиждень, що минає, також нарешті приніс справді вагомий міжнародно-правовий результат для України, для справедливості.

"Є ордер Міжнародного кримінального суду на арешт керівника Росії, і це – поворотний момент", – наголосив президент.

За словами Зеленського, це момент, після якого стає безсумнівним, що завершенням цієї агресії для Росії буде повний спектр її відповідальності.

"Відповідальності за кожен удар по Україні, за кожне зруйноване життя, за кожну депортовану українську дитину… І, звичайно, за кожен прояв дестабілізації світу, що стала наслідком російської агресії. Вигнати окупанта, очистити нашу землю від усіх слідів держави-зла, покарати терористів – це наші завдання. Завдання, які ми виконаємо", – резюмував президент.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «"За кожен прояв терору проти українців держава-зло відповідатиме", – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі