неділя, 30 травня 2021 18:06

За 5 хв поїхав би на звалище: у смітнику знайшли новонародженого

За 5 хв поїхав би на звалище: у смітнику знайшли новонародженого
В Івано-Франківську в сміттєвому баці знайшли новонародженого хлопчика. Він у лікарні. Матір розшукують. Фото: segodnya.ua

На вул. Сухомлинського в Івано-Франківську в сміттєвому баці знайшли новонародженого хлопчика.

Його спочатку почула, а потім побачила молода пара, яка викидала непотріб. Малюк був у крові та з пуповиною, загорнутий у пелюшку та рушник. Витягувати самотужки пакет вони не наважилися. Перелякалися й звернулися по допомогу до чоловіка, який сидів у машині поряд. Разом викликали "швидку" та поліцію, йдеться у сюжеті новин "Сьогодні".

"Дитина була замотана в пелюшку, а також у рушник. Це був хлопчик. Він плакав, і можливо саме це, те , що люди рухались неподалік, і якраз дитина заплакала, можливо саме цей момент врятував цього хлопчика", – каже речниця поліції Прикарпаття Христина Максимчак.

Йому неймовірно пощастило. По-перше, він не задихнувся в целофановому пакеті, в якому його залишили в смітнику. По-друге, його плач почули люди і витягли з бака до приїзду сміттєвоза. Він приїхав за п'ять хвилин після того, як витягли хлопчика.

Медики припускають – найімовірніше, дитину матір народила самотужки. І одразу викинула у смітник. Хлопчик – здоровий, вагою 2,6 кг. Але стан дитини – важкий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарню підкинули п'ятиденного хлопчика з запискою

"Дитині було від роду десь близько двох годин. Пуповина була з рваними краями, не клеймована, тобто не перев'язана, і дещо кровоточила. Це може означати, що мама перебувала в якомусь надзвичайно збудженому стані, стресі", – каже дитячий анестезіолог відділення інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Антоніна Карабінович.

Мати викинула немовля у спальному районі. Камер спостереження навколо немає. Поліцейські опитують мешканців мікрорайону та очевидців. Та припускають – жінка може бути не місцевою. Якщо її знайдуть, то можуть засудити до трьох років тюрми.

У селі Томашівці Калуського району на Івано-Франківщині місцева жителька знайшла новонародженого хлопчика на сходах біля власного будинку. Був замотаний у ковдру. Жінка викликала медиків та поліцію. Дитину госпіталізували, але дорогою до лікарні немовля померло.

Зараз ви читаєте новину «За 5 хв поїхав би на звалище: у смітнику знайшли новонародженого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі