пʼятниця, 11 червня 2021 00:19

З інституту біотехнологій украли небезпечні штами вірусів

З інституту біотехнологій украли небезпечні штами вірусів
Жінка винесла з інституту вірус ньюкаслської хвороби птиці. Фото: pgo.gov.ua

Колишня завідувачка сектору Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів начебто вкрала небезпечні штами вірусів.

Вони є збудниками заразних хвороб тварин і можуть швидко поширюватися у значних масштабах, повідомляє Офіс генпрокурора.

Жінка винесла з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу особливо небезпечної хвороби – ньюкаслської хвороби птиці.

Науковиця вирішила приховати злочин, а тому порушувала методику отримання головної посівної культури вірусів, яка передбачає отримання середньої проби для зараження ембріонів. Вона умисно зменшувала кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу - зараження чутливої клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу. Потім не повертала їх до сховища мікроорганізмів, а частину новоутвореного матеріалу привласнювала.

Зберігала штами вірусів вдома в холодильнику.

Їй повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, хто поширював небезпечну хворобу 1,2 тис. років тому

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці викрили підпільний телекомунікаційний центр у Києві.

Шахраї викрадали гроші українців та іноземців, переконуючи їх взяти участь у міжнародних інвестиційних проектах. З початку року привласнили близько 9 млн грн. Їх вирахували кіберфахівці.

Зараз ви читаєте новину «З інституту біотехнологій украли небезпечні штами вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі