неділя, 26 лютого 2023 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Висадка російського десанту у Придністров'ї ‒ у ЗСУ оцінили ймовірність

Висадка російського десанту у Придністров'ї ‒ у ЗСУ оцінили ймовірність
Російські загарбники не зможуть висадитись у невизнаному Придністров'ї, вважають у ЗСУ. Фото: slovoidilo.ua

Кордон України в районі невизнаного Придністров'я належним чином укріплений.

А нагнітання Росією ситуації вкотре свідчить, що "гучніше за всіх "тримай злодія" кричить сам злодій". Так заяви росіян про нібито підготовку Україною провокацій проти Придністров'я прокоментувала речниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові розповіли, як перемога України у війні з РФ вплине на Придністров'я

За її словами, Україні й без Придністров'я "є куди просувати свої війська і в нас багато бойової роботи". А кордон на цій ділянці Україна укріпила ще до початку повномасштабного російського вторгнення.

"Ми усвідомлювали, що наявність там військового контингенту може передбачати певну загрозу. А те, що відбувається зараз – проста шкільна географія говорить про те, що підсилення їм чекати немає звідки і будь-яка операція: повітряний десант або водний, як вони розповідають, для них просто нереальна", ‒ сказала Гуменюк.

Наявність українських сил і потужностей вздовж кордону з Придністров'ям, за її словами, абсолютно адекватна тій загрозі, яка гіпотетично ймовірна з цього напрямку.

Вторгнення Росії до іншої країни "цілком можливе", зважаючи на провокації щодо Придністров'я. Президент РФ Володимир Путін хоче показувати свою "могутність", а в Україні йому не вдасться досягти результатів. Про це під час пресконференції 24 лютого заявив президент України Володимир Зеленський.

21 лютого прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан повідомив, що країна-агресорка Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути туди своїх військових. За його словами, існує кілька сценаріїв дестабілізації в країні. Водночас він наголосив, що молдавські органи готові протистояти таким викликам.

Зараз ви читаєте новину «Висадка російського десанту у Придністров'ї ‒ у ЗСУ оцінили ймовірність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі