вівторок, 27 березня 2007 15:21

Вєрці Сердючці заборонили в"їжджати в Дагестан

 

Відомі російські й українські виконавці, серед яких Вєрка Сердючка та ВІА Гра, названі людьми, яким небажаний в"їзд до республіки Дагестан. Відповідний список зірок російської й української естради оголосили імами Махачкали,

До списку також увійшли: Борис Моїсєєв, Сергій Пєнкін, Шура, Валерій Леонтьєв, Філіп Кіркоров, Сергій Звєрєв, Жанна Фріске, "Рефлекс", "Блєстящіє", "Корозія металу", "Нові російські бабки", "Міннет", "Гості з майбутнього" та інші.

Голова Ради імамів Махачкали, імам центральної мечеті Махачкали Магомед-Расул Саадуєв, коментуючи цей список, сказав, що "Дагестан – земля давніх і глибоких мусульманських традицій".

За його словами, "дагестанці втомилися від шоу без смаку, порожніх юморин і безстатевих істот, які наводнили російську естраду".

Виступи і репертуар цих артистів голова ради імамів Махачкали назвав провокаційними, відзначивши, що дагестанці в основній своїй масі сприймають їх не як творчість, а як виклик своїм цінностям, "а часом навіть і як особисту образу, як приниження честі і гідності мусульманина і горця".

"Останнє, насамперед, належить до тих, хто оспівує "голубую луну" одностатевої любові", - йдеться у повідомленні.

За словами Магомед-Расула Саадуєва, список, складений імамами, далеко не повний.

Імена інших представників сучасної російської естради, яких можна було б внести до нього, не називаються, оскільки перелік вийшов би дуже довгим.

"Але поява всіх тих, хто так чи інакше оспівує "вільну любов", пияцтво і наркоманію, вважаємо в Дагестані вкрай небажаним", - йдеться у повідомленні.

Дагестан є однією з республік Російської Федерації, повідомляє РІА Дагестан.



Зараз ви читаєте новину «Вєрці Сердючці заборонили в"їжджати в Дагестан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі