пʼятниця, 23 жовтня 2020 00:00

Встановили причини катастрофи літака АН-26 під Харковом

Встановили причини катастрофи літака АН-26 під Харковом
Комісія встановила причини авіакатастрофи під Харковом. Фото: Кореспондент

Урядова комісія встановила причини катастрофи літака Ан-26, який розбився під Харковом.

Комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Його оприлюднять на засіданні уряду 28 жовтня, розповів голова комісії, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія", — заявив віцепрем'єр.

Серед причин катастрофи — помилки пілотів і технічна несправність літака, зокрема, відмова системи ГРТ-24 (граничного регулювання температури).

Через технічну несправність на борту сталася позаштатна ситуація, але вона не мала призвести до катастрофи. Комісія встановила, що під час багатьох польотів були порушення як з боку екіпажу, так і з боку керівників польотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родини загиблих у авіакатастрофі під Харковом отримали грошові компенсації

25 вересня о 20:45 під час заходу на посадку розбився військовий літак Ан‑26Ш із 27 курсантами й офіцерами Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. 25 людей загинули. У лікарню забрали двох.

Зараз ви читаєте новину «Встановили причини катастрофи літака АН-26 під Харковом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі