середа, 20 липня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Возвеличував окупантів і захищав пропагандистів Путіна: пов'язали фаната "русского мира"

Возвеличував окупантів і захищав пропагандистів Путіна: пов'язали фаната "русского мира"
У Бердичеві живе фанат "русского мира" з Білорусі. Фото: facebook.com/zhit.oblprokuratura

У Житомирській області повідомили про підозру чоловіку, який прославляв окупантів, виправдовував агресію Росії проти України та визнавав правомірною тимчасову окупацію українських територій.

Підозрюваний – житель Бердичева, який народився в Білорусі. Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури 20 липня.

Зазначається, чоловік створив у забороненій соцмережі акаунт під своїм прізвищем. Туди систематично з березня по травень 2022-го поширював тексти антиукраїнського змісту з посиланням на першоджерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" приносить руйнацію і біль: розбомблену Вінницю показали з дрона

"У поширених фанатом текстах рашистської ідеології возвеличувалися військовослужбовці країни-агресора. Натомість стверджувалося, що злочини проти мирних жителів скоюють українські військові, а Київ ніхто ніколи не бомбив. Також тиражувалися фейки про загибель дітей у псевдореспубліках ДНР і ЛНР від нібито обстрілів українських військових. Підозрюваний схвалював публікації, у яких пропонувалося вибудувати "забор вокруг Галіціі, устроіть там рєзєрвацію для бандеровцев", – ідеться в повідомленні.

За інформацію прокуратури, зрадник також висловлювався на захист трьох "відомих путінських телепропагандистів". Також розміщених на військовій техніці окупантів Z-символів тощо.

За скоєне чоловікові загрожує до п'яти років обмеження або позбавленням волі з конфіскацією майна або без.

У Києві затримали працівника оборонного підприємства, який виправдовував воєнні злочини Росії. Він також публічно звинувачував у обстрілах та ракетних ударах ЗСУ.

Киянин з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України публічно переконував інших співробітників, що ракетних ударів по містах завдають Збройні сили України.

Зараз ви читаєте новину «Возвеличував окупантів і захищав пропагандистів Путіна: пов'язали фаната "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі