середа, 27 липня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Очолюють псевдопосади: СБУ викрила ще колаборантів, які допомагають Росії

Очолюють псевдопосади: СБУ викрила ще колаборантів, які допомагають Росії
Встановили особи ще п'яти колаборантів, які допомагають Російській Федерації на окупованих територіях Луганщини. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Встановили особи ще п'яти колаборантів, які допомагають Російській Федерації на окупованих територіях Луганщини. Вони сприяють встановленню й підтримці окупаційних режимівю

Зокрема, слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру колишній директорці Центру надання соціальних послуг Кремінської міської ради. Зрадниця після початку війни перейшла на бік ворога. Про це повідомила пресслужба СБУ 27 липня.

"Зараз вона "працює" в окупаційній адміністрації, імітуючи існування соціального захисту населення. Зокрема, бере участь у пропаганді, просуваючи антиукраїнські фейки та кремлівські наративи. Ще одна зрадниця добровільно обійняла посаду так званого "заступника начальника управління праці та соцзахисту населення адміністрації Сватівського району ЛНР", – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що мешканка окупованого Луганська очолила "митний пост Мілове" так званого "державного митного комітету ЛНР".

"Окупанти доручили жінці виконувати організаційно-розпорядчі функції та забезпечувати надходження "митних платежів" для їхніх потреб", – зазначили.

Оголосили підозру і "банкіру", який погодився на пропозицію російських загарбників і очолив відділення псевдооргану "Держбанку ЛНР" у Біловодську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти в Одесі масово здають своїх російських кураторів – Братчук

"Тепер він виконує накази російських кураторів щодо запровадження на тимчасово окупованій території "рубльової зони" та імітує існування фінансової системи в терористичній організації ЛНР", – пояснили в СБУ.

Доказову базу зібрали також щодо так званого "заступника прокурора Марківського району генеральної прокуратури ЛНР". Уродженець РФ, який мешкав у тимчасово окупованому Луганську, добровільно обійняв цю "керівну посаду".

"Зараз він служить окупаційному режиму, створеному агресором для придушення спротиву місцевих мешканців і переслідування українських патріотів", – повідомили в Службі.

Служба безпеки України ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до окупаційного "міністерства внутрішніх справ Російської Федерації" на Херсонщині.

Створене окупантами так зване міністерство виконує завдання з придушення опору й залякування мешканців тимчасово окупованих районів.

Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції "Беркут".

Зараз ви читаєте новину «Очолюють псевдопосади: СБУ викрила ще колаборантів, які допомагають Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі