понеділок, 29 травня 2017 16:16

"Вони вмирали щасливими" - засновник "групи смерті" назвав кількість своїх жертв

"Вони вмирали щасливими" - засновник "групи смерті" назвав кількість своїх жертв
Засновник групи смерті "Синій кит" 21-річний Пилип Будейкін вперше розповів, що довів до самогубства 17 підлітків, ще 28 були на межі. Фото - РИА Новости

Жертвами Пилипа Будейкіна, засновника смертельної гри "Синий кит" у соцмережі "ВКонтакте", стали 17 підлітків. Про це він уперше розповів сам.

"Так, я дійсно підштовхував підлітків до самогубства. Вони вмирали щасливими. Я давав їм те, чого у них не було в реальному житті: тепло, розуміння, спілкування", – зізнався Будейкін, передають "Факти й коментарі".

17 підлітків покінчили життя самогубством, ще 28 були на межі. Ідею створення "груп смерті" Будейкін виношував упродовж п'яти років.

"Поставив собі за мету відокремити біосміття від нормальних підлітків. Для цього навантажував їх депресивним контентом, щоб викликати у них потрібний мені настрій. Потім починалася гра. Давали завдання. За результатами виконання відбирав тих, хто підходив мені. Далі пропонував спілкуватися через Skype. Просив розповісти щось дуже особисте. Це було те, чого всі вони так жадали. Потім не давав їм спати вночі, вводив у транс... Несподівано моя ідея перетворилася в модний тренд. З'явилося багато наслідувачів. Мене це дратує", – зізнався він.

Також стало відомо, що у школі Пилип ні з ким не дружив, а вдома часто був наодинці. Його життям майже не цікавились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Групи смерті": 10 підлітків врятували від самогубства

"Він конфліктував і з однолітками, і з учителями. Вчився слабко. Після уроків постійно сидів в інтернеті. Мати йшла на роботу о п'ятій ранку і поверталася пізно ввечері. Вони вечеряли, мати лягала спати. Цим обмежувалося їхнє спілкування. А Пилип після школи або у вихідні навіть не гуляв на вулиці. І ось така людина раптово усвідомила, що може керувати іншими людьми, може підпорядковувати собі їхню волю і вершити їхні долі", – розповів слідчий.

Будейкіна затримали 16 листопада торік у Московській області. Росіянина звинувачують у підбурюванні до доведення до самогубства. Під час слідства провели психолого-психіатричну експертизу, в результаті якої визнали осудним. Суд продовжив арешт Пилипа Будейкіна до 20 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Вони вмирали щасливими" - засновник "групи смерті" назвав кількість своїх жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі