четвер, 09 квітня 2015 11:11

Вони хочуть йти далі війною на Україну - капелан розповів про полон у ДНР

Вони хочуть йти далі війною на Україну - капелан розповів про полон у ДНР

Бойовики, які окупували Донбас, вірять у пропаганду російських ЗМІ, вірять, що в Україні владу захопила хунта, вірять у фашистів.

Про це розповів визволений з полону військовий священик, капелан по Херсонському військовому округу Ігор Петренко.

"Вони вірять у свою пропаганду, що тут владу захопила хунта, фашисти. Що цього не можна допустити. Вони хочуть йти війною далі на Україну. Захоплювати Маріуполь, і далі, далі, далі... У спілкуваннях між собою вони це висловлювали. Бо ми разом сиділи, могли чути їхні балачки", - сказав він.

Крім того капелан повідомив, що били його лише спочатку, при затриманні. Решту часу у неволі більше погрожували, морально знущалися.

"Один казав, що будуть мене так бити, що я буду спорожнятися. Потім будемо тебе мити, а ще бити за це. Я відповідав, що я у ваших руках, Бог дав, що я можу зробити. Людина може бути вільною у будь якій ситуації. Навіть за ґратами є вільні люди, а є люди, які самі себе загнали у полон", - розповів капелан Петренко.

Нагадаємо, нещодавно з "темниць" терористів були звільнені 16 українських полонених.

Зараз ви читаєте новину «Вони хочуть йти далі війною на Україну - капелан розповів про полон у ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі