пʼятниця, 26 лютого 2021 17:14

Волю Стерненку: організатори акції готуються до провокацій

Волю Стерненку: організатори акції готуються до провокацій
У Києві 27 лютого планується масштабна акція проти вироку активісту Сергію Стерненку. Фото: t.me/ssternenko

У Києві завтра, 27 лютого, планується масштабна акція проти вироку активісту Сергію Стерненку.

Проте щодо організаторів готуються обшуки. А щоб не допустити людей із регіонів на подію – провокації. Про це повідомили в Telegram-каналі ув'язненого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Стерненка розповіли про "процесуальну пастку" та ще один можливий вирок

"Метою є залякати, тиснути й не дати вивести людей на вулиці, щоб висловити наші вимоги. Також нам відомо про інші провокації, покликані не допустити організаторів та людей з регіонів на подію. А також провокації безпосередньо на місці. Нешановні співробітники органів, знайте - патріоти є всюди, і вони хочуть нас вберегти. Тому ви ніколи нас не заткнете, бо ми на 2 кроки попереду", - кажуть прихильники Стерненка.

Повідомили, що створили окремий Telegram-канал для координації під час акцій. Там постійно будуть на зв'язку адміністратори.

У вівторок, 23 лютого, Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка. Йдеться про справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За 2 іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Волю Стерненку: організатори акції готуються до провокацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі