четвер, 25 лютого 2021 12:39

Волю Стерненку: активістів викликають на допити

Волю Стерненку: активістів викликають на допити
Добровольця Максима Кривцова викликають на допит за участь в акції "Волю Стерненку". Фото: facebook.com/Pravotvorets

Під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка в Києві відбулися затримання активістів. Одного з них - Максима Кривцова – викликають 26 лютого на 10:00 в Печерське управління поліції для проведення слідчих дій. Поки що як свідка в справі про опір працівникові поліції.

Під час затримання Максима били правоохоронці. Але слідчий спробував звинуватити його в побитті поліцейської, повідомили у групі "Правотворець" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненка не перевезуть до Києва - адвокат

"Потерпіла поліцейська заперечила, що людиною, яка завдала їй ушкоджень, був Кривцов", - сказано в повідомленні.

Максим Кривцов – поет, ветеран війни, автор слів пісні "Жовтий скотч". Доброволець ДУК "Правий сектор" у 2014 -2015 роках. У 2015-2018-х служив старшим кулеметником в Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України.

Мітинги на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка відбулися в багатьох містах України. У Києві кілька тисяч мітингувальників намагалися пройти до Офіса президента, однак силовики загородили дорогу. Протестувальники використали петарди та газові балончики. Нацгвардійці натомість застосували сльозогінний газ. Протестувальники під час сутичок відібрали кілька шоломів, один із них підпалили, інший кинули назад у гущу натовпу. За кілька годин протистояння силовики затримали 24 людини. Після півночі всіх затриманих відпустили. У МВС повідомили, що під час мітингу 3 десятки їхніх співробітників зазнали забоїв та опіків очей.

Зараз ви читаєте новину «Волю Стерненку: активістів викликають на допити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі