понеділок, 14 березня 2011 18:20

Волинянин знайшов у гаражі на дачі 20 кг ртуті
5

Чотири контейнери з отруйним металом виявив у себе в гаражі 33-річний лучанин Андрій Бацман. Чоловік на вихідних прибирав покинуту батьківську дачу в селі Ярославичі Млинівського району Рівненщини. У знайдених банках було 20 кілограмів ртуті.

Андрій постійно мешкає у Луцьку. Минулої суботи приїхав на сімейну дачу, яку не провідували уже багато років.

Прибираючи у напіврозваленому гаражі чоловік натрапив на іржавий металевий ящик. Андрій подумав, що там могли бути інструменти. Натомість знайшов під кришкою три балони і півлітрову банку із сріблястою речовиною. На одному з балонів була бирка – "Ртуть. Маса 5 кг. Рік випуску 1976".

"Дачник не став чіпати бутлі і подзвонив у міліцію. Приїхали фахівці з МНС, СБУ та санстанції і підтвердили, що це ртуть. На щастя, контейнери неушкоджені, тому зараження території не було", - каже Олена Вишнякова, помічник начальника Млинівського РВ УМВС.

Ящик із ртуттю забрали до сховища районної санепідемстанції. Згодом її утилізують.

Власник дачі не може пояснити, звідки там узявся отруйний метал. Його покійний батько придбав цю ділянку 1993-ого року. Припускає, що ртуть залишилася ще від попередніх господарів

"Про нового власника нічого не знаємо, він у нас не зареєстрований. Хата давно закинута, туди давно ніхто не приїжджав. Кому вона належала раніше, будемо шукати в архіві по документах", - кажуть у сільській раді.

Зараз ви читаєте новину «Волинянин знайшов у гаражі на дачі 20 кг ртуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі