вівторок, 30 липня 2013 15:15

Водію за скандальне ДТП з 10-ма загиблими дали 3 роки

Водію за скандальне ДТП з 10-ма загиблими дали 3 роки
Фото: podrobnosti.ua

42-річний водій з села Здовбиця Здолбунівського району Рівненщини Олег Степанюк проведе за ґратами три роки. Такий вирок йому оголосили у Рівненському районному суді. Торік 19 січня він сидів за кермом мікроавтобуса "Фольксваген ЛТ-46", який перевозив паломників. Уже на зворотному шляху поблизу Рівного його раптом винесло на смугу зустрічного руху траси Київ-Чоп, де бус врізався у вантажівку. В результаті аварії 10 пасажирів померли, а ще п'ятеро були травмовані. Сам водій не постраждав.

Одразу після зіткнення Олега Степанюка взяли під варту. Півтора роки він відсидів у слідчому ізоляторі.

На вирок суду 26 липня прийшло кілька потерпілих, які вижили у аварії. Причин ДТП на Водохреще називають кілька – водія суд звинуватив у тому, що він перевищив швидкість та їхав на літній гумі. Окрім цього, міліцією відкрито кримінальне провадження щодо якості самої траси.

"У той вечір падав сніг, а ця ділянка дороги біля в'їзду у місто була дуже слизька й не посипана піском, - каже Тетяна, одна з потерпілих паломниць. – Водія теж шкода, ми не хотіли для нього довгого строку. А от служба автомобільних доріг не подбала про безпеку людей. Треба вчасно ремонтувати дороги і розчищати їх, а не чекати трупів".

Суд дав водію 3 роки ув'язнення. Однак до них врахують і ті півтора роки, які він уже провів у СІЗО. У Олега Степанюка є троє неповнолітніх дітей. Водієві також заборонили два роки сідати за кермо.

Родичі загиблих та потерпілі із вироком переважно згодні. А от у прокуратурі вважають, що Степанюк отримав надто м'яке покарання і збираються подавати апеляційну скаргу.

Зараз ви читаєте новину «Водію за скандальне ДТП з 10-ма загиблими дали 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі