неділя, 18 лютого 2007 16:27

Влада Гвінеї запобігає громадянській війні вбивствами і зґвалтуваннями

Сотні людей заарештували під час нічних рейдів сил правопорядку у Гвінеї. Про це сьогодні повідомили правозахисники. За словами глави Національної ради за громадське суспільство Секу Силла, користуючись військовим положенням, влада веде полювання на активістів опозиційних організацій. Їх затримують і відвозять у військові табори і поліцейські дільниці.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинувачує сили безпеки в порушенні навіть умов військового положення - вбивствах, зґвалтуваннях і крадіжках.

Президент Гвінеї Лансана Конте, 72 роки, оголосив військове положення для придушення політичних протестів, яке передбачає 18-годинну комендантську годину і обшуки без наявності ордера.

У столиці країни - Конакрі армія контролює стратегічно важливі перехрестя вулиць, а також підступи до урядових будівель, банків, магазинів. Ці дії покликані покінчити з протестами проти убогості і політики президента, які другий раз з початку року вилилися у криваві сутички з правоохоронцями.

Опозиція вимагає відставки президента, тяжко хворого на діабет, і призначення компромісної фігури прем"єр-міністра. Число загиблих перевищило 100 людей. Президент розцінив заворушення як спробу "повстання" і наказав армії "запобігти громадянській війні". Кроки, направлені на ведення переговорів з опозицією, провалилися, повідомляє Итар-Тасс.

Зараз ви читаєте новину «Влада Гвінеї запобігає громадянській війні вбивствами і зґвалтуваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі