субота, 10 серпня 2013 17:53

Виверження вулкану в Індонезії: попелом засипало пляж з людьми, 6 загиблих

Виверження вулкану в Індонезії: попелом засипало пляж з людьми, 6 загиблих
Фото: скріншот з відео

У результаті виверження вулкану Рокатенда в індонезійській провінції Східна Нуса-Тенгара розпеченим попелом засипало пляж з людьми. Загинули шестеро людей.

Вулкан височить над морем на 875 м і розташований на невеликому острові Палуе. Згідно з даними сейсмологів, його основа "йде" під воду приблизно на 3 км. У процесі виверження гарячий попіл і каміння вилітали з жерла на висоту до двох кілометрів, пише Newsru.com з посиланням на ВВС.

12 жовтня минулого року вулкан Рокатенда активізувався. Місяць тому понад три тисячі людей були евакуйовані з потенційно небезпечної зони, однак деякі з них повернулися в свої будинки, незважаючи на попередження влади, відзначає ИТАР-ТАСС. Представник індонезійського агентства вулканології повідомив, що поки неясно, чи перебували жертви в зоні відчуження або ж дотримувалися вказівки влади.

Індонезійський (Малайський) архіпелаг складається з більш ніж 18 тисяч островів, що розтягнулися вздовж екватора на 6,5 тис км. Найбільша в світі острівна країна оточена так званим Тихоокеанським Вогняним кільцем - ланцюгом сейсмічно активних зон і вулканів, у тому числі підводних, що протягнулися від берегів Мексики до Нової Зеландії. Всього в Індонезії налічується близько 130 діючих вулканів.

У результаті виверження вулкана Мерапі на острові Ява в 2010 році загинули 350 людей, близько 250 тисяч довелося евакуювати.

Зараз ви читаєте новину «Виверження вулкану в Індонезії: попелом засипало пляж з людьми, 6 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі