неділя, 03 квітня 2011 17:22

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Витік радіації "Фукусіма-1" триватиме ще кілька місяців

Витік радіації "Фукусіма-1" триватиме ще кілька місяців

Витік радіації з аварійною японській АЕС "Фукусіма-1" може "триватиме ще кілька місяців", заявив у неділю на брифінгу прем'єр-міністр Японії Наото Кан.

Від суботи з аварійній АЕС витікає вода з високим рівнем радіаційного забруднення. Роботи з її усунення поки результатів не приносять.

Заміри повітря над місцем витоку води реєструють дозу радіації в 1 тисячу мілізіверт на годину. Якщо людина зазнає опромінення в 500 мілізіверт протягом короткого періоду часу, це може призвести до підвищеного ризику виникнення ракових захворювань. Поки немає інформації, піддалися чи впливу радіації співробітники АЕС.

Нагадаємо, що після руйнівного землетрусу 11 березня та цунамі на АЕС "Фукусіма-1" відмовила система охолодження, і на об'єкті був введений режим НС. Згодом на декількох енергоблоках країни відбулися вибухи, що призвело до викиду радіоактивних елементів в атмосферу.

Влада евакуювала людей з 20-кілометровій зони навколо АЕС. Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення в ряді районів Японії радіоактивних елементів у повітрі, морський та питній воді і в продуктах харчування.

За останніми даними національного поліцейського управління, кількість загиблих в результаті землетрусу і цунамі в Японії склало 12 тис. 20 людей. Без вісті зниклими оголошені 15 тис. 512 осіб. У тимчасових притулках до цих пір перебуває близько 163 тис. мешканців північного сходу країни. Електрики немає в 168 тис. будинків, а водопостачання - в 220 тис. будинків у постраждалих районах. Загальний збиток від землетрусу в Японії, за попередніми оцінками, перевищує 300 млрд дол

Зараз ви читаєте новину «Витік радіації "Фукусіма-1" триватиме ще кілька місяців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі