середа, 22 серпня 2012 16:27

Вінницький альпініст загинув у горах Кавказу

Вінницький альпініст загинув у горах Кавказу
Ігор Чаплинський упав зі 100-метрової висоти. Фото: www.mountain.ru

19 серпня у Вінницю вернулася група альпіністів, що подорожували на Кавказі в горах Ельбрусу. Серед них не було 51-річного Ігоря Чаплинського. Він — начальник відділу природоохоронної діяльності вінницького обласного Державного управління охорони навколишнього природнього середовища.

Ігор зірвався зі скелі з висоти сто метрів. Впав на виступ скелі. Зверху його засипало снігом. Ми кинулися донизу за ним, але заметіль не дала його дістати, - каже друг Андрій Родіонцев. - Разом з Ігорем лазимо з 1999-го. Навмисно підбирали складні маршрути, щоб було цікавіше".

Вінницька група альпіністів поїхала на Кавказ на початку липня. Чаплинський — керівник групи. До підніжжя кавказького хребта дісталися джипами, далі рухалися пішки із альпіністським спорядженням на плечах. Збиралися зійти на найвищу вершину — Ельбрус. Вона вкрита снігом та льодом. Висота — 5642 м.

"Не всяка гора чарує і викликає бажання підкорити її. Це як з жінками. Але коли гора мені подобається, то закохуюся у неї, як пацан. Відчуваю викиди адреналіну, у мене перехоплює подих. Вмирати, але йти вперед, вийти на вершину, торкнутися неба, знесиленим спуститися вниз і цілувати траву. Може в цьому і полягає щастя?", - писав у 2008-му на власному блозі Ігор Чаплинський.

Тоді підкорив гору Макалу на кордоні Китаю та Непалу.

Дружина Галина підтримувала таке захоплення чоловіка. Під його блогом писала: "Любий! ти як завжди — неперевершенний! Я пишаюся тобою!"

Чоловік подорожував із двома друзями — Андрієм Родіонцевим та Орестом Вербицьким. Із собою носили спеціальне спорядження.

В гори виходили не довше, чим на тиждень. Брали із собою 11 кг продуктів.

Колеги Ігоря Чаплинського трагедію коментувати відмовляються. Поки чоловік вважається безвісти зниклим.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький альпініст загинув у горах Кавказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі