четвер, 24 березня 2011 16:14

Вінничани привезли бойовий снаряд пожежникам під частину
5

22 березня о 10 ранку до пожежно-рятувальної частини №2 у Вінниці звернулися двоє місцевих. Чоловіки 27 та 28 років привезли туди з села Лаврівка артилерійський снаряд. Знайшли його в мулі поблизу річки Південний Буг.

"Поїхали на рибалку. Вода в річці впала. На вулиці ще було світло, десь 18.30 на годиннику. Тут бачимо, в мулі патрон лежить. Вирішили його привезти вам. Лежить зараз в машині", - розповіли чоловіки рятувальникам.

Пожежники одразу розпізнали, що патрон – артснаряд діаметром 37 мм часів Другої світової війни. Сапери огородили легковий автомобіль, де він знаходився. Працівники ДАІ перекрили рух. За кілька годин його зірвали на безпечному місці.

"Слава Богу, що снаряд не зірвався! Ми ж свято вірили, що то звичайний патрон. Ще й везли його на передньому сидінні. Прямо біля себе. Якби знали, що то за цяцька, одразу б викликали спеціалістів, прямо на місце", - додали рибалки.

На відкритій місцині радіус вибуху знайденого снаряду може досягнути 500 м.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани привезли бойовий снаряд пожежникам під частину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі