четвер, 27 квітня 2017 18:41

Викрили столичну фірму, яка продавала "1С" на окуповані території

Викрили столичну фірму, яка продавала "1С" на окуповані території
Київська фірма продавала "1С" на окуповані території ФОТО: ssu.gov.ua

СБУ викрила київську фірму, яка продавала "1С" в окупований Луганськ.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

"Компанія-дилер продала заборонене програмне забезпечення компанії. Вона ж юридично зареєстрована і фактично розташована в окупованому Луганську. Менеджмент київського представництва російського виробника програми уклав низку договорів. Це постачання та технічну підтримку продукту з підприємствами та дилерами, які працюють у так званих "ДНР/ЛНР". Провели обшуки у столичному офісі. Спецслужби виявили документацію, яка підтверджує факти продажу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін передав терористам новий гумконвой

Оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється з території РФ, зокрема через віддалений доступ. Виявили черговий факт прихованого контролю спецслужб РФ за ситуацією в державному та приватному секторі економіки України. А також за підприємствами, які розташовані на окупованих територіях. Триває досудове слідство.

"Ми закликаємо наших підприємців бути обачними і виважено приймати рішення щодо тих програмних продуктів, які ви використовуєте у своїй діяльності", – заявив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

У Києві виявили підпільну друкарню з виготовлення фальшивих документів для ватажків терористів Донбасу. Виготовляли документи для бойовиків в одній зі столичних квартир. Підробляли паспорти, свідоцтва про право власності та дипломи про освіту. Грошей на фальшиві документи не шкодували. "Русский мир" протягом двох років щедро фінансував майстрів підробленого жанру. Забезпечували через так зване міністерство державної безпеки ДНР, яке знаходиться під контролем ФСБ Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Викрили столичну фірму, яка продавала "1С" на окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі