середа, 15 липня 2020 18:10

Викрили банду поліцейських-перевертнів

Викрили банду поліцейських-перевертнів
У Харкові поліцейські організували злочинну схему з вимагання грошей. Фото: khar.gp.gov.ua

Кілька працівників Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області організували злочинну схему з вимагання грошей. Вони затримували наркозалежних, коли ті забирали наркотики із "закладок", та вимагали в них гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Гроші мали приносити родичі затриманих, а самих затриманих не оформлювали належним чином.

Шести поліцейським і одній цивільній особі на сьогодні вручено підозри, повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банді поліцейських з Павлограда обрали запобіжний захід

"Гроші в рідних забирали спільники - цивільні особи - й передавали їх правоохоронцям. Ціна за "свободу" одного наркозалежного складала від 500 до 1500 доларів США. За час роботи такої схеми поліцейські встигли заробити понад 150 тисяч гривень. У ході попереднього розслідування було задокументовано 5 фактів отримання хабарів", - повідомили у прокуратурі.

Правоохоронці відсторонені від посад, які обіймали, їх тримають під вартою. Спільник із цивільних перебуває під домашнім арештом. Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу ще двом правоохоронцям. Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Командира взводу роти тактико-оперативного реагування та 3 правоохоронців управління патрульної поліції в Донецькій області підозрюють в організації банди та торгівлі наркотиками. Вони відбирали в ділків наркотики й займалися їх реалізацією.

Зараз ви читаєте новину «Викрили банду поліцейських-перевертнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі