середа, 08 липня 2020 20:46

Викрадення бізнесмена зі столичної перукарні: з'явилося відео

Викрадення бізнесмена зі столичної перукарні: з'явилося відео
Бізнесмен Сергій Ткаченко з дружиною Юліанною. Його викрали зі столичної перукарні 1 липня. Фото: з архіву родини Ткаченків

З'явилося відео викрадення в Києві кримського бізнесмена Сергія Ткаченка.

На запису видно, як спочатку до перукарні на вул. Олени Теліги, 29 заходить 58-річний бізнесмен. За кілька хвилин – двоє в масках. Звідти вже виводять його під руки в наручниках.

Співробітники салону краси стверджують, що викрадачі представилися "федералами". Дружина бізнесмена Юліанна стверджує, що їй і дочці погрожують невідомі люди.

"Моє життя знаходиться в небезпеці. До мене вже додому приїжджали, машини чергували, люди стояли, дзвонили в домофон", - сказала вона, передає LIGA.net.

Сім'я акціонера судноремонтного заводу "Південний", який знаходиться в окупованому Севастополі, також стверджує, що його викрали російські силовики. Перед цим він кілька років судився з Росією за віджатий в Криму бізнес, а в березні був заочно арештований російським судом.

До окупації півострова Росією Ткаченко жив в Києві, а туди літав працювати. За словами дружини в 2014 році він не прийняв россійсоке громадянство, був проти анексії і став персоною нон-грата. Росіяни включили його в базу нев'їзних і незаконно відібрали завод. Свої активи Ткаченко оцінив у $150 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сокира, гільзи і спалене на цвинтарі авто: під Києвом загадково зник бізнесмен

Бізнесмен відстоював свій бізнес в українських судах. У перших числах березня 2020 року московський суд заочно заарештував Ткаченка: на термін в два місяці з моменту його затримання або екстрадиції в Росію. Разом з ним під заочний арешт відправили громадянина Польщі Сельвесюка.

Тоді кремлівські ЗМІ повідомляли, що Ткаченка і Сельвесюка в Росії звинуватили "в участі в злочинному співтоваристві і особливо великому розкраданні коштів". Український бізнесмен проходив по "справі братів Магомедових" про розкрадання грошових коштів АТ "Об'єднана зернова компанія" при поставках українського зерна в 2012-2013 роках як бенефіціар компанії Newbay (Единбург).

Національна поліція відкрила провадження за незаконне позбавлення волі або викрадення людини, однак не коментує, де Ткаченко може перебувати зараз і які версії розглядає слідство. Неофіційно запевнили, що на розслідування злочину направлені кращі сили, також, що поки немає підтвердження того, що викраденого вивезли з території України.

Сергій Ткаченко зник ще 1 липня. А місяць тому він просив правоохоронців надати йому та родині охорону. Утім в Генпрокуратурі переадресували до СБУ, а ті до поліції, щоб там перевірили чи існує загроза бізнесменові.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення бізнесмена зі столичної перукарні: з'явилося відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі