неділя, 20 листопада 2022 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові просять заздалегідь не повідомляти про вибухи та роботу ППО

Військові просять заздалегідь не повідомляти про вибухи та роботу ППО
Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк каже, що ворог хоче "вирахувати" позиції української ППО. Фото: pravda.com.ua

Повідомляти про вибухи або роботу української протиповітряної оборони у тих чи інших населених пунктах України не варто до офіційної інформації.

Це може зорієнтувати ворога, де зосереджені сили української ППО. На цьому в ефірі національного телемарафону наголосила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, не слід робити повідомлень на кшталт "вибухи, які ви чуєте, ‒ спокійно, працюють наші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна разом з союзниками розробляє декларацію про повітряний щит

"Загарбникам не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони все ж намагаються, зокрема, і вирахувати ці позиції захисту. Пам'ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте, де і на яких напрямках зосереджено ці сили", ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, слід пам'ятати про гібридність цієї війни і потужність інформаційного фронту.

"Війна триває, вибухи можливі, а про їх наслідки і потрібну інформацію ‒ ми обов'язково сповістимо, не поспішайте та не допомагайте ворогу", ‒ наголосила Гуменюк.

У неділю, 20 листопада, вся територія України, крім Криму, "почервоніла" від повітряної тривоги. Спостерігалася активність ворожої авіації з боку Білорусі.

17 листопада Росія масовано атакувала Україну. Вибухи пролунали в Харкові, Одесі та Дніпрі. Є значні руйнування і поранені. В інших областях спрацювали сили ППО, зокрема у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Військові просять заздалегідь не повідомляти про вибухи та роботу ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі