пʼятниця, 28 лютого 2020 07:28

Відстоював інтереси всіх: односельці розповіли про чоловіка, який підпалив себе під офісом Зеленського

Відстоював інтереси всіх: односельці розповіли про чоловіка, який підпалив себе під офісом Зеленського
Олександр Бурлаков із Новоіванівки на Сумщині підпалив себе під Офісом президента. Фото: korrespondent.net

Олександр Бурлаков із Новоіванівки на Сумщині вчинив самопідпал під Офісом президента, бо до таких дій його підштовхнула безвихідь. Односельці кажуть, хотів привернути увагу до земельної проблеми.

Про те, що син облив себе бензином і підпалив, батько дізнався від односельців. Чоловік не вірив у це, поки не побачив у новинах, сказано в ТСН.

Будинок Олександра Бурлака - крайній у селі. У кінці його городів колись стояла ферма та гаражі підсобного господарства, від якого лишилися руїни. Усе розграбували, кажуть селяни.
"Там були комори, тік. Була робота, був табір. Ми без роботи. Землі нема ні в кого",- каже депутатка Гуринівської сільради Наталія Кривонос.

Господарство розпалося, а його землі так і не розпаювали. Люди залишилися ні з чим. У селі більшість людей старенькі. Їхніми питаннями, кажуть, опікувався Олександр. Люди додають, що він поїхав у Київ, аби відстояти інтереси всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самоспалення під Офісом президента: потерпілих - двоє

"Всі, хто працював на фермах, не отримали пай. Він казав, що на все піде, аби добитися розпаювання", - згадує Катерина Цимбаренко, мешканка Новоіванівки.

Розпайовувати землі не дозволяє законодавство, пояснює сільський голова. 700 га землі колишнього сільгосппідприємства, на яку претендують селяни, вже не належать громаді. Вона державна і перебуває в оренді до 2023 року.

"Потрібно було створити колективне сільгосппідприємство. Можна було б тоді розпайовувати землі. Цього було не зроблено, тому отака ситуація", - каже Гуринівський сільський голова Іван Глушко.

За 5 років Олександр Бурлаков обійшов і звернувся в усі інстанції – від сільради до прокуратури і НАБУ. Але так і не зміг домогтися розпаювання. Тому поїхав під Офіс президента. Там облив себе бензином, спалахнув і вибіг у натовп. Загасити вогонь допомогли інші протестувальники, зокрема, медсестра, яка надала першу допомогу.

Олександр Бурлаков, який підпалив себе біля Офісу президента, служив на Донбасі. Про це повідомили поліцейські-переговорники, які були на місці.

Зараз ви читаєте новину «Відстоював інтереси всіх: односельці розповіли про чоловіка, який підпалив себе під офісом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі