пʼятниця, 21 жовтня 2022 03:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Відсоток росте – Повітряні сили розповіли, наскільки часто вдається збивати дрони-камікадзе

Відсоток росте – Повітряні сили розповіли, наскільки часто вдається збивати дрони-камікадзе
Повітряні сили все частіше збивають дрони-камікадзе. Фото: Мілітарний

Збройним Силам України все частіше вдається збивати запущені по території України іранські ударні безпілотники Shahed-136. Відсоток уражених цілей зростає та досяг 85%.

На боротьбу з дронами-камікадзе йде дуже багато засобів та задіяні всі сили та ресурси – авіація, зенітно-ракетні війська та навіть стрілецька зброя, розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Радіо Свобода".

"Ми рахували, що 85-86% вдається збивати, якщо враховувати дані за 18,19 і навіть 20 жовтня. Цей показник зростає та зростає", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські інструктори допомагають армії РФ в Криму – Білий дім

100% гарантії на успішну поразку дронів нічого не дасть. Для цього всю територію України потрібно наситити та ущільнити системами ППО, "щоб навіть муха не пролетіла", заявив Ігнат.

"На жаль, у нас немає стільки сил і засобів ... Наші сили ППО розосереджені на багатьох напрямках і мають утримувати їх. Фактично лінія фронту — 2500 км, якщо враховувати Білорусь. Доводиться вести позиційну та маневрову боротьбу, противник це знає", – додав він.

Окупанти протягом 20 жовтня завдали три ракетні і 20 авіаційних ударів, до 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали до 20 населених пунктів. Зокрема, Терни, Бахмут, Вугледар і Комишуваха Донецької області.

Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 іранських дронів "Shahed-136", які використовує ворог.

Зараз ви читаєте новину «Відсоток росте – Повітряні сили розповіли, наскільки часто вдається збивати дрони-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі