пʼятниця, 17 лютого 2023 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Віддали колаборанта з РПЦ ‒ у ГУР розповіли деталі обміну полоненими

Віддали колаборанта з РПЦ ‒ у ГУР розповіли деталі обміну полоненими
Російській стороні віддали одного з колаборантів з РПЦ. Фото: gp.gov.ua

Україна віддала Росії колаборанта із так званої УПЦ МП, щоб повернути з полону сотню українських захисників.

Діяча РПЦ віддали на запит російської сторони. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і російська церква: польські спецслужби викрили наміри Кремля

"Щоб повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель московського патріархату. Він сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори", ‒ розповів Юсов.

За його словами, така робота триватиме й надалі.

Тим часом джерело Української правди у правоохоронних органах повідомило, що йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії російської церкви у селищі Ярова Донецької області Миколу Зірку.

У четвер, 16 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими. Додому вдалося повернути 100 українських військових і одного цивільного – першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка.

Серед звільнених військових багато поранених. Більшість – захисники Маріуполя. Також є українські оборонці з херсонського та київського напрямків. Серед інших повернулися 63 оборонці Азовсталі, захисники Бучі, Херсона та Лиману.

Зараз ви читаєте новину «Віддали колаборанта з РПЦ ‒ у ГУР розповіли деталі обміну полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі