неділя, 21 червня 2020 18:24

Вибух у багатоповерхівці: газовики відповіли на звинувачення

Вибух у багатоповерхівці: газовики відповіли на звинувачення
У багатоповерхівці в Києві стався потужний вибух. Є жертви. Фото: dsns.gov.ua

У компанії "Київгаз" підтвердили, що напередодні проводили повірку лічильників у багатоповерхівці за адресою вул. Крушельницької, 1/5, де стався вибух сьогодні вранці.

Стан газових мереж в будинку був задовільним. Про це повідомила представник Київгазу Олена Мічуріна.

"Не тільки в цьому будинку, але і по Києву щодня ми проводимо не заміну, а повірку лічильників. Знімали не тільки минулого тижня, а і протягом місяця. Це обов'язкова щоденна робота Київгазу. У нас є графіки, ми повідомляємо на сайті, це не якась унікальна процедура, яка була тільки в цьому будинку", - сказала вона, передає УНІАН.

За інформацією Мічуріної, повірка проводиться раз у 8 років: лічильники знімаються для того, щоб перевірити наскільки вони справні, на місце лічильника ставиться заглушка, далі йде перевірка на витоки газу. На момент перебування працівників газової компанії в будинку запаху газу не було, наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кликала чоловіка, а він не відгукувався" - нові подробиці про вибух у багатоповерхівці

"Ставиться своєрідна заглушка, і після цього перевіряється наявність на витоки газу. Тобто, в той період, коли там перебували наші працівники, ніяких скарг і запаху газу не було", - зазначила вона.

На питання, чи скаржилися мешканці постраждалого внаслідок вибуху будинку на запах газу після повірки лічильників, Мічуріна відповіла, що такі дані будуть уточнені пізніше.

"Чи були заявки від мешканців, треба уточнити у колег, тому що зараз такої інформації немає. Загальний стан газових мереж в будинку, наскільки я зараз знаю попередньо, задовільний. Але треба уточнювати", - пояснила вона.

За інформацією Мічуріної, причини вибуху неможливо з'ясувати до моменту проведення розслідування та надання офіційних висновків.

Вибух стався 21 червня о 10:00 попередньо від газоповітряної суміші. Унаслідок вибуху пошкоджено балкони та кімнати з 5 до 9 поверхів. Одна жінка загинула, трьох людей врятували з-під завалів. Мешканці будинку кажуть, що відчували запах газу, коли у них знімали і міняли лічильники. Із будинку необхідно відселити орієнтовно 100 мешканців, але їхня кількість може зрости.

Зараз ви читаєте новину «Вибух у багатоповерхівці: газовики відповіли на звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі