середа, 16 березня 2011 12:20

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Вертольоти не зможуть охолодити "Фукусіма-1" через високий рівень радіації

Вертольоти не зможуть охолодити "Фукусіма-1" через високий рівень радіації

Операція зі скидання з вертольотів води на аварійну японську АЕС "Фукусіма-1" скасована через високий рівень радіації над станцією, повідомляє з посиланням на дані міністерства оборони Японії агентство Кіодо.

Раніше передбачалося, що кілька вертольотів сил внутрішньої безпеки Японії будуть брати участь в операції по охолодженню одного з аварійних реакторів.

ЗМІ повідомляли про те, що на території АЕС було видно білий дим, який піднімається над одним з енергоблоків .

Тим часом персонал японській атомній електростанції Фукусіма-1, евакуйований 16 березня через стрибок рівня радіації, повернувся на АЕС.

В Агентстві з атомної енергетики Японії припустили, що посилення випромінювання могло статися через пошкодження корпусу третього реактора станції. 14 березня в будинку енергоблоку, де розміщений реактор, вибухнув водень.

Який саме рівень випромінювання на станції зафіксований в даний момент, не повідомляється.

Напередодні зростання радіації стався через пожежу у сховищі відпрацьованого ядерного палива, видобутого з четвертого реактора. Повідомлялося, що загоряння сталося через те, що в басейн, куди для охолодження помістили все ще гарячі стрижні, з невідомих поки причин не була подана охолоджуюча рідина.

Через пожежу у сховищі в атмосферу стався викид шкідливих речовин, а рівень випромінювання тимчасово перевищив норму майже в тисячу разів.

Землетрус магнітудою 9,0 стався біля північно-східного узбережжя Японії 11 березня. За останніми даними, в результаті підземних поштовхів і викликаного ними потужного цунамі загинули і пропали безвісти понад 11 тисяч осіб, офіційно підтверджена загибель майже 3,7 тисяч осіб, більше двох тисяч отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Вертольоти не зможуть охолодити "Фукусіма-1" через високий рівень радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі