середа, 06 липня 2022 16:03

Гелікоптер і літак Медведчуків передали ЗСУ
9

Гелікоптер, яким користувалася родина Віктора Медведчука.
Салон гелікоптера
Літак Медведчуків

Правоохоронці передали Збройним силам України гелікоптер та літак, якими користувалася родина підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

Про це повідомили Національна поліція та Офіс генерального прокурора.

Транспорт арештували.

Йдеться про кримінальне провадження за статтями – зловживання владою або службовим становищем і привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію колишнього "регіонала"

Раніше арештували комплекс "Ведмежа діброва" в селищі Жденієво Мукачівського району та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Медведчука Оксана Марченко.

У квітні поліцейські провели обшуки у Києві та області.

Виявили майже 100 картин, антикварні речі, що належить родині Медведчука. Також – мисливську гвинтівку, пістолет "BUL", 20 швейцарських годинників, золоті і срібні монети, золоті статуетки, яйця "Фаберже".

Колишньому голові райдержадміністрації в Закарпатській області повідомили про підозру за те, що 2003 року передав в оренду фірмам, кінцевим бенефіціаром яких є Оксана Марченко, 122 га земель державного лісового фонду.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон.

Оксана Марченко втекла до Росії.

Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок". Він деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка, повідомила СБУ.

У кримінальному провадженні щодо фірми "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", за допомогою якої Медведчук із Марченко вивели з державної власності земельні ділянки для будівництва котеджу, арештували 413 об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Гелікоптер і літак Медведчуків передали ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі