середа, 28 липня 2021 13:45

"Велком ту Юкрейн! В'їзд дозволяю, але в супроводі поліції" - росіянин дав хабар прикордоннику

"Велком ту Юкрейн! В'їзд дозволяю, але в супроводі поліції" - росіянин дав хабар прикордоннику
Росіянина в аеропорту Бориспіль затримали за хабар прикордоннику. Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" задокументували на відео, як росіянин давав хабар за в'їзд Україну.

Про це повідомили в пресцентрі Держприкордонслужби України.

Двоє громадян Російської Федерації прибули в пункт пропуску аеропорту "Бориспіль" рейсом Стамбул - Київ. Пасажири з паспортами країни-агресора не змогли переконливо пояснити українським прикордонникам мету поїздки.

Іноземцям відмовили в праві в'їзду на територію України. Один із них, 24-річний чоловік, вирішив залагодити питання завдяки хабарю. Запропонував військовослужбовцю Держприкордонслужби хабар $1 тис. за дозвіл на в'їзд для себе й друга. Прикордонник не розгубився та задокументував на відеокамеру спробу підкупити його.

Після передавання коштів, росіянина в Україну таки пропустили, проте не для того, щоб "отдохнуть, погулять", а щоб відповісти за порушення законодавства нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни кинулися вплав, щоб потрапити в демократичну країну

Зі службового приміщення прикордонслужби хабародавець вибув у супроводі представників Нацполіції. Опрацьовують питання щодо відкриття кримінального провадження за обіцянку й надання неправомірної вигоди службовій особі.

Щодо іншого росіянина, то він вибув з України рейсом Київ - Стамбул уже без друга.

Начальник одного з відділів Держприкордонслужби України допомагав злочинцям нелегально ввозити в країну автомобілі з реєстраціями інших країн.

За це чиновник отримував хабарі. Машини доправляли через пункт пропуску Луцького прикордонного загону, пишуть у пресслужбі СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Велком ту Юкрейн! В'їзд дозволяю, але в супроводі поліції" - росіянин дав хабар прикордоннику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі