Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2020 10:40

Вчинки луцького терориста свідчать про його неадекватність - експерт

Вчинки луцького терориста свідчать про його неадекватність - експерт
Психолог проаналізував поведінку Кривоша. Фото: pershij.com.ua

Нелогічні вчинки луцького терориста Максима Кривоша дають підстави припускати, що той має психічні розлади.

Детальніше поведінку зловмисника в коментарі Gazeta.ua проаналізував політичний психолог Віктор Рибаченко.

"Його мислення, формулювання вимог є дуже неоднозначним. Виставлені умови свідчать лише про те, що в голові нападника - каша. Це людина із порушенням мислення. Ще не відомо, чи має він психічні розлади, але абсурдність у його діях впадає в очі відразу. Президент Зеленський виконав найпростішу з вимог, а терорист легко здався. Він увесь день тримав людей в автобусі заради того, щоб Зеленський прорекламував фільм. Такі вчинки або вказують про неадекватність Кривоша, або привідкривають шпаринку до конспірологічної версії. Зараз активно говорять, що луцький терорист є лише виконавцем і за ним хтось стоїть. Я ж цю версію поки що відкидаю. На основі відомої інформації думаю, на такий вчинок зважився сам".

Кривош прагнув розголосу своїх дій. Про це свідчить заохочення ним великої кількості журналістів.

"Можна стверджувати, що перед нами людина, яка жадає якогось реваншу. Він не ставив претензії комусь конкретно, а говорив про всіх суддів, прокурорів, посадовців. Чоловік лютий на все суспільство, особливо на владну структуру. Чому? Думаю, через те, що двічі був ув'язненний і взагалі життя його не склалося", - пояснює Рибаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автобус у Луцьку штурмували вже після того, як терорист здався

На думку фахівця, дивним є те, як змінилися акценти у висвітленні ситуації після розв'язки події.

"Учора весь день говорили, як він знущається із заручників. А тепер кажуть, що поводився з усіма добре, дозволяв телефонувати рідним. Заручники почуваються нормально, навіть вагітна. Терорист сам вийшов з автобуса, не вимагав ніяких шляхів відступу. До нього не підходили силовики, близько хвилини стояв сам із піднятими руками. Такі моменти викликають купу запитань і не мають пояснення. Можливо, згодом ми їх почуємо. Багато атак буде на Зеленського, бо погодився виконати умову злочинця. Але він виконав найменшу з вимог - записав короткий ролик про фільм, а не визнав українських високопосадовців терористами. І зробив правильно. На терезах стояло життя людей. На жаль, є підстави вважати, що такі ексцеси можуть повторюватися", - говорить експерт.

21 липня в Луцьку, на центральній площі, Максим Кривош узяв у заручники пасажирів автобуса Берестечко - Краснилівка. Також повідомив, що замінував його. Злочинець мав велику кількість зброї: гранати й іншу автоматичну зброю.

Вимагав, щоб представники верхівки влади публічно визнали, що є "терористами в законі". А президент на відео порадив подивитися фільм "Земляни".

Ввечері того ж дня силовики затримали терориста та звільнили заручників.

Зараз ви читаєте новину «Вчинки луцького терориста свідчать про його неадекватність - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути