пʼятниця, 19 листопада 2021 11:56

"Вагнергейт": ДБР перевіряє джерела витоку документів розвідки

"Вагнергейт": ДБР перевіряє джерела витоку документів розвідки
29 липня 2020 року біля Мінська затримали 33 членів приватної військової компанії "Вагнер". Україна заявила, що 28 із них причетні до воєнних злочинів на Донбасі. Фото: radiosvoboda.org

Державне бюро розслідувань перевіряє джерела витоку документів щодо діяльності спецслужб.

Ідеться про оприлюднені 18 листопада в мережі документи з відомостями щодо планування та виконання Головним управлінням розвідки Міноборони й СБУ заходів, пов'язаних з організацією затримання на території України бойовиків ПВК "Вагнер", повідомили в ДБР.

"У рамках відкритого кримінального провадження перевірять автентичність цих документів. Також встановлять особи військовослужбовців, які мали доступ до цих документів і можуть бути причетними до їх витоку", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Серйозний удар" - в ОП засудили публікацію звіту розвідки щодо "вагнерівців"

Справу розслідують як розголошення відомостей, що становлять державну таємницю.

Причетним до розголошення інформації загрожує до п'яти років за ґратами.

Телеведуча Яніна Соколова заявила, що має флешку з документами, "які свідчать про те, хто з найвищих ешелонів влади брав участь в операції "Вагнергейт".

Сказала, що це документи Головного управління розвідки Міністерства оборони за червень 2020 року щодо військових РФ, працівників ФСБ, які безпосередньо причетні до збройної агресії проти України. Зокрема про 15 осіб, які причетні до збиття повітряних суден ЗСУ. Також ідеться про збиття малазійського MH17.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнергейт": ДБР перевіряє джерела витоку документів розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі