середа, 26 лютого 2020 10:12

В Україні викрили фейковий банк: кому не варто довіряти гроші

В Україні викрили фейковий банк: кому не варто довіряти гроші
Український народний банк обманював людей в інтернеті. Фото: inventure.com.ua

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) знайшла в мережі фіктивний Український народний банк. Називає себе "інвестиційний проєкт".

"При спробі придбати акції цього проєкту через його веб-сайт користувачеві пропонують три варіанти оплати: Money Storage, Perfect Money та оплату в криптовалюта Bitcoin. Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачеві варіанти оплати є електронними гаманцями. Платежі за ними практично неможливо відстежити і встановити, куди пішли кошти клієнта", - йдеться в повідомленні регулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава АП засвітився у кредитній афері - ЗМІ

Крім того, дані про цей нібито банк, розміщені за посиланням https://unb.name, відсутні в Державному реєстрі банків. В особистому кабінеті користувача на цьому сайті є посилання на розділи "Документи", "Контакти компанії", "Умови користування", "Політика конфіденційності", але всі вони не працюють.

Понад 10 тис. британців потрапили до бази шахраїв із Індії. Ті щодня телефонують і називають себе податковими інспекторами. Кажуть, що люди мають терміново заплатити податки. Інакше їх посадять до в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «В Україні викрили фейковий банк: кому не варто довіряти гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі