понеділок, 04 травня 2020 13:42

В Україні активізувалися проросійські агітатори

В Україні активізувалися проросійські агітатори
В України викрили більше 300 проросійських агітаторів. Фото: pixabay.com

В Україні викрили нових проросійських агітаторів, які активізувалися на травневі свята.

За повідомленням пресслужби СБУ, за період дії карантинних заходів кіберфахівці заблокували понад 2,1 тис. інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 900 тис. користувачів, викрили 301 інтернет-агітатора, які поширювали різноманітні фейки про епідемію коронавірусу.

Встановлено, що 14 із виявлених агітаторів діяли за вказівкою РФ. Завдання інтернет-агітаторів, керованих із країни-агресора, – використати будь-які інформаційні приводи для створення хаосу та паніки в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські спецслужби затримали диверсантів ЛДНР

Проросійські агітатори розповсюджували фейкові новини про святкування Великодня, травневих свят, вимушених карантинних обмежень та інших заходів, пов'язаних із дотриманням правил захисту від розповсюдження коронавірусної інфекції.

Стосовно 14 з них СБУ розпочала кримінальні провадження за дії, що спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади.

Інформацію стосовно виявлених 287 агітаторів СБУ спрямувала до Національної поліції. 118 осіб уже притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку чи порушення громадського порядку.

СБУ внесла до ВР додаткові пропозиції щодо подовження санкцій проти російських веб-ресурсів і програм. Пропонується подовжити санкції не лише проти "ВКонтакте" й "Одноклассники", але й проти "Яндекс", "Mail.ru", "Доктор Веб", "Касперский", "1С" і "Парус".

Зараз ви читаєте новину «В Україні активізувалися проросійські агітатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі