понеділок, 16 червня 2014 11:24

В Слов'янську 30 тисяч мирних мешканців чекають на евакуацію - ЗМІ

В Слов'янську 30 тисяч мирних мешканців чекають на евакуацію - ЗМІ
24tv.ua

У Слов'янську близько 30 тисяч людей чекають на створення гуманітарних коридорів, щоб покинути східні області України, і ховаються від пострілів терористів в підвалах будинків.

Кожен день кількість людей, що біжать від збройних протистоянь бойовиків на Сході України, зростає - зараз, за ​​неофіційними даними, таких біженців налічують близько 15 тисяч, - повідомляє "ТСН"

Сьогодні тільки в Слов'янську 30 тисяч жителів чекають евакуації - посеред міста горять будівлі, на вулицях лежать незакопані трупи, а ховатися від терористів доводиться в підвалах житлових будинків.

Організувати евакуацію мирних жителів з Донбасу дуже непросто, розповідає радник голови МВС Зорян Шкіряк. За його словами, терористи спробують блокувати гуманітарні коридори і будуть прикриватися мирними жителями, щоб вирватися з "гарячих" територій і розширити область збройних протистоянь.

"Ймовірно, бойовики спробують блокувати виїзд або будуть змішуватися з мирними людьми, щоб вирватися і розширити територію війни", - заявив Шкіряк.

Втім, навіть якщо біженців евакуюють зі Сходу, в мирних містах вони зіткнуться з новими проблемами - браком житла і роботи. "Гарячі" телефони соціальних служб часто не відповідають, а відмовити в поселенні можуть навіть жінкам з маленькими дітьми. Тим, кому пощастило втекти зі Сходу і оселитися в тимчасове житло, доводиться стикатися з паперовою тяганиною - відновлювати право на проживання доводиться кожні 10 днів. Знайти постійну роботу біженцям вкрай важко, втім, найзавзятіші з них не втрачають надії і беруться за будь-яку роботу заради зайвої копійки - працюють за сто гривень на день і кажуть, що роботи не знайде тільки ледачий.

 

Зараз ви читаєте новину «В Слов'янську 30 тисяч мирних мешканців чекають на евакуацію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі