четвер, 20 квітня 2023 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ показали нових викритих зрадників

Вісьмом колаборантам повідомили про підозру.

Серед них очільники "міністерств ЛНР" і кримський "депутат", передає Служба безпеки України.

"Одним зі зловмисників є так званий "депутат держради Республіки Крим" від прокремлівської партії "Єдина Росія". З травня минулого року він очолив створений агресором "парламентський комітет з аграрної політики та сільських територій" на півострові. На цій "посаді" виконував вказівки Москви щодо забезпечення незаконного вивезення зерна з окупованих районів на півдні України до РФ", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катував українців у газових камерах: черговий російський воєнний злочинець отримав підозру

Викрили очільницю "міністерства охорони здоров'я" і "заступника міністра внутрішніх справ" так званої ЛНР. Фейкова міністерка переформатовувала медичну сферу під потреби окупантів.

"Також СБУ ідентифікувала чотирьох керівників так званих "гуманітарних центрів Єдиної Росії" у захопленій частині Луганщини. Головне їхнє призначення – поширення кремлівського режиму під виглядом роздачі місцевим жителям "гумдопомоги" з країни-агресора", – повідомили в СБУ.

Діяльністю ворожих осередків координував депутат Держдуми Віктор Водолацький. Йому СБУ вже повідомила про підозру за двома статтями.

Також викрили жителя Миколаївщини, який під час окупації агітував за псевдореферендум та передавав ворогу інформацію про рух опору.

Автор: СБУ
  Повідомили про підозру новим колаборантам
Повідомили про підозру новим колаборантам

Активісти встановили понад 100 місць, де росіяни утримують цивільних і військовополонених українців. Також створили інтерактивну мапу, повідомили експерти Медійної ініціативи за права людини, яка входить до коаліції "Україна. Пʼята ранку".

Повідомили про підозру російському священнику-блогеру Андрію Ткачову. Він закликав російських військових вбивати українців, передає Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ показали нових викритих зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі